Ontwikkeling van een merkidentiteit, huisstijl en website voor samenwerkende horeca

De mossel is onlosmakelijk met het Zeeuwse Bruinisse verbonden. Van oudsher is de mosselkweek daar één van de belangrijkste bronnen van inkomsten geweest. Het dorp draagt deze geschiedenis nog steeds uit, dit zie je onder andere terug aan de symbolische mossel die bij binnenkomst van het dorp op de dijk te vinden is, de jaarlijkse Visserijdagen en belangrijker is misschien nog wel dat het dorp nog steeds een eigen actieve mosselvloot heeft. De plaatselijke horeca slaan de handen ineen om Bruinisse als “hét Mosseldorp van Nederland” op de kaart te zetten. Ze kwamen bij ons met de vraag om deze samenwerking vorm te geven.

Oprichting van een collectief met de naam: Mosselgilde

Samenwerken is lastig, zeker als je in feite concurrenten van elkaar bent. Bij de ontwikkeling van de merkidentiteit hebben we vanaf het begin af aan mee kunnen denken over de opzet van deze samenwerking, de regels voor deelname, onderlinge afspraken, de naam en de doorvertaling naar de visuele identiteit. De eerste stap was om de horeca te verenigen in een collectief waar voor ieder lid dezelfde regels gelden, de oprichting van het Mosselgilde.

De ambitie om het nummer 1 mosseldorp van Nederland te worden

De leden van het Mosselgilde stellen zich ten doel om Bruinisse als hét Mosseldorp van Nederland op de kaart te zetten. Om dit te bereiken zijn collectieve afspraken gemaakt over de kwaliteit van de mosselen, de prijs en de manier van bereiden.

Tijdens het proces ontdekten we dat het Mosselgilde symbool moest staan voor het collectief, maar Bruinisse de lading Mosseldorp nodig had. De communicatie werd daardoor tweeledig. Bruinisse als Mosseldorp en de horeca die het Mosseldorp in stand houdt verenigd in het Mosselgilde.

Online vindbaarheid van het Mosseldorp van Nederland!

Om online vindbaar te worden en te blijven hebben we voor het Mosselgilde een website ontwikkeld en zetten we internet marketing in om vindbaar te worden en te blijven. Niet alleen met het gebruik van de website, maar ook door de inzet van Facebookcampagnes. Hiermee helpen we het Mosselgilde om het netwerk en daarmee het bereik te laten groeien. De groei van het netwerk zorgt ervoor dat we een groter publiek bereiken en de naamsbekendheid van Bruinisse als Mosseldorp groeit.
 
Bekijk Mosseldorp.nl

Leuk dat je mij een bericht gaat sturen!

Laat je naam en e-mail adres achter zodat ik je bericht kan beantwoorden

Omdat het vandaag dinsdag is krijg je binnen een uur antwoord, beloofd!

Mogen wij jou bellen?

Liever persoonlijk en direct contact? Vul hier je telefoonnummer in, en ik of één van mijn collega’s zal contact met je opnemen.

Bel Kees Verspoor