Ontwikkeling van een webapplicatie voor het beheer van informatie, relaties en bestellingen

Bram en John Stouten van Huyskweker Stouten in Oosterland houden zich bezig met de kweek en verkoop van perkplanten. Daarnaast verkopen ze aanverwante producten als potgrond, meststoffen en plantenbakken. Bij de plantenbakken bieden ze hun klanten een omruilservice, wat betekent dat ze de plantenbak ieder seizoen opnieuw kunnen laten inplanten. Voor deze omruilservice was een stukje automatisering met behulp van een webapplicatie een absolute must!

Groei zorgt voor een informatieprobleem

John hield alle orders en klantgegevens bij op papier, er was geen relatiebeheer, laat staan een ordergeschiedenis. In het begin was dit een prima werkwijze, maar door de groei ontstond er een informatieprobleem en daarvoor moest een oplossing komen.

Samen hebben we het proces geanalyseerd en de stappen in kaart gebracht die we konden digitaliseren. Vervolgens hebben we een technisch ontwerp gemaakt en zijn we de ontwikkeling gestart op basis van scrum. Hierdoor hebben we de webapplicatie gefaseerd kunnen testen en op kunnen leveren. Zo is John gedurende het gehele proces betrokken gebleven.

Realtime inzicht in orders, relaties en statistieken

John bespaart nu een hoop tijd aan dubbele handelingen en heeft nu inzicht in zijn relaties, zijn orders, verkopen en statistieken. Deze laatste is een belangrijke, want voorheen wist hij niet welke stekken en bakken hij het meest had verkocht. Doordat hij dit nu wel heeft, weet hij welke klanten hij heeft en hoeveel bakken hij volgend jaar ongeveer terug kan verwachten. Daarnaast beschikt hij nu over informatie om op te sturen bij de inkoop en kweek voor volgend jaar.
 
Meer over het concept inplantservice

Leuk dat je mij een bericht gaat sturen!

Laat je naam en e-mail adres achter zodat ik je bericht kan beantwoorden

Omdat het vandaag dinsdag is krijg je binnen een uur antwoord, beloofd!

Mogen wij jou bellen?

Liever persoonlijk en direct contact? Vul hier je telefoonnummer in, en ik of één van mijn collega’s zal contact met je opnemen.

Bel Corné Flikweert