Een nieuwe huisstijl en website voor containerspecialist Alconet Containers

Alconet Containers is in 1997 opgericht door Frans Scherpenisse en gevestigd in de Rotterdamse Botlek. Alconet handelt in verschillende soorten containers, maar verzorgt onder andere ook de opslag, reparatie, renovatie en modificatie van deze containers.

Na 20 jaar was het tijd voor een rebranding van het merk Alconet, wij zijn aan de slag gegaan met een nieuwe huisstijl en website.

Het grid van de huisstijl opgebouwd uit containers

De containerhandel kent verschillende afmetingen containers. De meest voorkomende zijn 10ft, 20ft en 40ft containers, deze zijn dan ook het vertrekpunt geweest bij de ontwikkeling van de huisstijl. Ieder element van het logo is opgebouw op basis van blokken, 1, 2 of 4 blokken, die de verschillende containerafmetingen vertegenwoordigen.

Alle uitingen voor Alconet zijn ontworpen op basis van dit grid, wat ook ontwikkeld is op basis van de verschillende containerafmetingen.

Online zichtbaarheid in twee talen

Na de ontwikkeling van de huisstijl zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de website. Vindbaarheid is belangrijk voor Alconet, we mogen ons dan ook al geruime tijd bezighouden met zoekmachineoptimalisatie voor Alconet en daardoor kennen we de branche inmiddels op onze duim. De structuur van de website, op technisch- en ontwerpvlak, is zo ontworpen dat er flexibel omgegaan kan worden met het genereren van content en navigatie.

De website is ontwikkeld op basis van WordPress en door Alconet zowel in het Nederlands als in het Engels te beheren. De website is met het oog op gebruikersgemak en leesbaarheid voor de zoekmachine geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en tablets.

Bekijk de website op alconet-containers.nl

Leuk dat je mij een bericht gaat sturen!

Laat je naam en e-mail adres achter zodat ik je bericht kan beantwoorden

Omdat het vandaag dinsdag is krijg je binnen een uur antwoord, beloofd!

Mogen wij jou bellen?

Liever persoonlijk en direct contact? Vul hier je telefoonnummer in, en ik of één van mijn collega’s zal contact met je opnemen.

Bel Kees Verspoor