1. Responsive design

Dat we maar al te graag onze telefoon gebruiken om snel iets op te zoeken, hoeven we je niet te vertellen. Online aankopen worden steeds vaker gedaan via mobiele apparaten. Zorg dat je website op een mobiele telefoon net zo toegankelijk is als op een desktop of tablet. Pak je telefoon erbij, en test al je pagina’s, knoppen en formulieren eens uit.

2. Duidelijke content

Wat staat er allemaal op jouw website? Kun je er vinden wat je doet, wie je bent, waar je dat doet en hoe iemand contact op kan nemen? Dan ben je op de goede weg. Gebruik een taal die aansluit bij je doelgroep, met een vormgeving die aanspreekt. De functionaliteiten die erin zitten moeten het natuurlijk allemaal doen. Denk aan knoppen, linkjes in de tekst en formulieren. Check ook of de pagina’s die niet meer bestaan een een juiste 301 re-direct hebben, zo voorkom je dat de bezoeker stuk loopt op een 404-pagina.

3. Korte laadtijd

Wanneer we iets zoeken willen we snel het juiste resultaat vinden. Ga jij zitten wachten als een pagina niet snel laadt? De meeste mensen niet. De kans dat je die bezoeker verliest is groot, en dat is zonde. Bekijk dus hoe de laadtijd is, bijvoorbeeld via Google Analytics. Als de laadtijd meer dan 2 seconden is vinden wij dat het tijd is om je website sneller te maken. Een snelle laadtijd is ook beter voor je organische positie.

4. SSL-certificaat

Iedere website zou een SSL-certificaat moeten hebben (Secure Socket Layer). Je herkent het aan het slotje in de adresbalk en het gebruik van ‘https’ in plaats van ‘http’, welke aangeven dat je op een beveiligde website zit. Dat betekent dat jouw persoonlijke gegevens, zoals inloggegevens en creditcardgegevens, niet toegankelijk zijn voor externe partijen. Omdat sommige browsers je zonder SSL-certificaat zelfs waarschuwen dat een website gevaarlijk is om te bezoeken, zal je bezoeker geen risico willen lopen. De kans dat de bezoeker hiermee afgeschrikt wordt is groot. Logisch toch?

Actie!

Dit zijn 4 tips, maar wil je een uitgebreide website check en een goed advies? Laat dan je gegevens achter of stuur je vraag. Wij vinden het allebei goed. Maak gebruik van onderstaand formulier en je krijgt binnen één werkdag een antwoord op je vraag of we bellen je voor een afspraak.