Wil je je websitebezoekers zo goed mogelijk helpen? Verlaag de drempel om contact met je op te nemen. Zet bezoekers om in klanten met WhatsApp op je website!

Persoonlijk contact

De kans is groot dat een groot deel van jouw websitebezoek uit mobiele gebruikers bestaat. Een responsive website is een voorwaarde geworden (mobile first!). Op je website vertel je alles over jouw bedrijf en wat je voor de klant kunt doen. Toch kan de gebruiker een vraag hebben, en dan komt contact om de hoek kijken. Het contactformulier is dé klassieke manier om contact op te nemen en ook de chatbot is helemaal in. Soms kost het contact opnemen teveel moeite, duurt het lang of krijgt men het gevoel niet persoonlijk geholpen te worden. Een chatbot met alleen maar geautomatiseerde berichten bijvoorbeeld. Allemaal redenen om af te haken.

Customer support via WhatsApp
De integratie met WhatsApp business is een goed alternatief voor customer support. Klanten kunnen niet alleen vragen stellen, maar je kunt ook uitleg bieden in tekst, met afbeeldingen of met een persoonlijke video. Of net even die ene link sturen van het product waar de klant naar op zoek is. Zo bied je meerwaarde!

WhatsApp op je website: stap voor stap

Wil je een WhatsApp button op je website zetten, dan heb je een paar dingen nodig.

  1. Een WhatsApp bedrijfsaccount
  2. WhatsApp link
  3. De button voor op je website

Een WhatsApp bedrijfsaccount
Voor zakelijk contact met je klanten heb je de WhatsApp Business-app nodig, deze is gratis te downloaden in de App Store/Google Play Store. Heb je al een (zakelijk) nummer en de normale WhatsApp messenger app? Download dan de WhatsApp Business app en zet je nummer om in een bedrijfsaccount.

Maak je gebruik van de WhatsApp Business-app dan word je automatisch geregistreerd als Bedrijfsaccount. Via het bedrijfsaccount kun je meer informatie tonen, waaronder je website, adres en openingstijden.

WhatsApp link maken
Je maakt je eigen WhatsApp link met https://wa.me/<telefoonnummer>. Vervang <telefoonnummer> door je nummer met internationale notatie, zonder tekens. De Vivars WhatsApp link is: https://wa.me/31853038139.

WhatsApp button voor op je website
Nu het bedrijfsaccount in orde is en je de link hebt gemaakt, is het tijd om een button te maken. Vraag je webbureau om een knop te stijlen met daarachter jouw WhatsApp link. Op deze manier maak je een WhatsApp button met de link om meteen met jou te kunnen appen. Deze button hoeft alleen op mobiel getoond te worden.

Kunnen we je helpen?

Wil jij een WhatsApp button op je website zetten, dan helpen we je graag verder. Stel je vraag of laat je contactgegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!