Toen ik als student Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool van Rotterdam dagelijks in de stad te vinden was, wist ik vrij zeker dat ik daar niet wilde werken, laat staan wonen, veel te druk!

Maar inmiddels zijn er wat jaren verstreken en wil ik die mening toch een beetje bijstellen. Ze zeggen ook wel dat je met de jaren wijzer wordt. Nu wil ik je dat in mijn geval niet wijs gaan maken, maar ik weet wel dat je door je ervaringen anders kan gaan denken over bepaalde zaken.

Ik ben gek op Zeeland, zonder twijfel. Als geboren Zeeuw geniet ik van de rust, de omgeving en het karakter en de pure mentaliteit van de mensen die er wonen. Niet lullen maar doen! Wanneer ik op vakantie ben geweest en ik zie in de verte het typerende bruggetje van Bru, krijg ik het gevoel van thuiskomen! Maar, ook de stad heeft zo zijn charme. Ik denk dat je dit als Zeeuw alleen moet willen zien.

Een goede vriend van mij heeft zijn bedrijf Soul.com in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Sjoerd woont zelf in Zierikzee en komt uit Krabbendijke (Zuid-Beveland). Een man met een dialect waarbij ik af en toe zelfs een klein beetje ondertiteling zou kunnen gebruiken. Maar zodra hij overschakelt naar ABN, kun je geen letter meer naar het Zeeuwse herleiden en dat is knap voor een Zeeuw.

We spreken elkaar te weinig, maar wanneer we elkaar spreken voelt dat als gisteren. Een telefoongesprek duurt standaard driekwartier, want Sjoerd is niet alleen een maatje, maar ook op zakelijk vlak een échte sparringpartner.

De klanten van Vivars bevinden zich al geruime tijd niet meer alleen in het Zeeuwse. Stap voor stap bouwen we ook aan een bestand in de randstad en toen ik het hier met Sjoerd over had, vroeg hij aan me wat me tegenhield om ook in Rotterdam actief aan de slag te gaan.

Daar had ik eigenlijk geen passend antwoord op en toen ik er langer over na ging denken begon ik vooral kansen te zien. Toen ik het bij Corné en Leander ter sprake bracht, bleek dat ook zij geen redenen konden bedenken die deze stap in de weg zou staan.

Het besluit was unaniem, we gaan het doen. Vanaf 1 maart 2019 gaan we ook in Rotterdam actief aan de slag. We hebben werkplekken in de studio van Sjoerd op de 2e verdieping van het Groot Handelsgebouw (D2.133).

Nee geen (te) grote stappen, niet direct een eigen Vivars vestiging. We blijven Zeeuwen, doe maar gewoon!

Wil jij binnenkort eens sparren in Zierikzee of Rotterdam over de mogelijkheden van offline en online voor jouw onderneming? Stuur me dan een mailtje of bel voor een afspraak en ik kan je precies vertellen wat we voor jou kunnen betekenen.