Een man mag niet huilen, wie Jacques Herb kent, kent ook zeker de plaat die hij er in 1972 over uitbracht. En toch zijn er momenten dat je het als mens écht wel even kwaad krijgt. Of je het nou wil of niet, emoties kunnen we als één van de weinige dingen in het leven niet echt beheersen of controleren. Gelukkig maar, want échte emotie moeten we koesteren en misschien zelfs wel van genieten.

Op de laatste dag van het jaar ben ik gewend om het jaar te overdenken. Daar maak ik dan tijd voor, want we leven in een maatschappij waarin de tijd voorbij vliegt en we soms niet eens beseffen waar we mee bezig zijn. Als ik dan terugkijk op dit jaar dan is er weer veel gebeurd, zakelijk en privé.

Bouwen aan de toekomst

Irene en ik zijn verhuisd, het was een ingrijpende verbouwing, waar we alle hulp van vrienden en familie hebben gekregen, zonder hun was het nooit gelukt en hulp krijgen is niet vanzelfsprekend. Zo stipt als ik altijd ben, heb ik me in die tijd drie keer verslapen! Wat ben je dan een ontzettende lul, heb ik een behoorlijk aantal keer mogen horen, maar ze bleven komen. Dat is vriendschap.

Tegelijkertijd komt het bericht dat mijn zusje een niertransplantatie zal ondergaan, dat is een spannende tijd. Gaat het lukken, is de donor geschikt? Dat laatste bleek het geval, wat een opluchting. Zo’n ingreep is onbeschrijfelijk. Ik toon het vrijwel nooit, maar ik geniet nu, als ik zie dat haar kwaliteit van leven enorm is verbeterd.

Door al die privé “dingen” ligt er dan soms gewoon teveel op je bord. Dat breng je ook mee naar je werk. Dat levert spanningen op, irritatie en je verwacht dat ze dat maar van je pikken. Dat is niet normaal, maar op dat moment verwacht je niet anders. Egoïstisch is het eigenlijk, maar het gebeurt wel en gek genoeg laat iedereen dat tot op zeker hoogte toe. We zijn er samen doorheen gekomen, daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.

Welkom en tot ziens!

We nemen in 2018 afscheid van mijn favoriete Brabander, Mandy. Zij heeft ervoor gekozen om haar toekomst anders te willen verpakken. Ze keert terug in de verpakkingsbranche waarvoor ze ook studeerde, jammer maar daar ligt haar hart en wie ben ik om ze dat niet te gunnen. Mandy, bedankt.

Joris vertrekt ook en deelt dit met pijn in zijn hart, dat voel ik ook. Hij zegt me later: “ik had verwacht dat je compleet zou flippen.” Dat was ook écht wel een optie, maar was hij dan gebleven? Nee, ik denk het niet. Joris vertelde me: “het zit in de kans en de stap die ik in mijn persoonlijke ontwikkeling kan maken. Het is niet dat ik het niet naar mijn zin heb en het zit ook niet in geld, ik moet deze keuze maken, voor mezelf.” Joris, bedankt.

Het zijn beide mensen die hun hart volgen, mensen met passie voor wat ze doen, dat zijn mensen die bij onze filosofie passen. Met de dingen die je doet succes willen behalen, waarde toevoegen en dat met heel je sodemieter voelen. Het is wat plat maar ik kan het niet anders omschrijven.

Er is gelukkig niet alleen ruimte voor afscheid, maar ook voor een warm welkom. Sinds 1 december is Bas bij ons aan de slag gegaan als programmeur en versterkt daarmee ons technische team. Ook heten we Cathalijne welkom. Zij zal vanaf 7 januari als internet marketeer invulling geven aan de werkzaamheden die Joris bij ons deed.

Bedankt

2018 was een jaar van mooie en uitdagende opdrachten, groot en klein. Opdrachten die vlekkeloos zijn verlopen, maar ook een aantal waarin we wat obstakels en confrontaties moesten doorstaan. Gelukkig zijn we daar ook met iedereen uitgekomen. Het doet me goed om een minimaal verloop in ons relatiebestand te zien, dat is al jaren het geval en we zullen er ook volgend jaar alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken.

Een jaar met momenten waarvan ik een brok in mijn keel kreeg, of soms zelfs de tranen in mijn ogen, van verdriet, maar vooral van vreugde. Vreugde van alle mooie momenten, vertrouwen, resultaten en kansen.

Terwijl ik ze beschrijf voel ik dat opnieuw, maar een man mag niet huilen. Ik koester die momenten en emoties en ik hoop dat jij 2018 als een mooi jaar hebt mogen ervaren. Laten we samen vooruit kijken en genieten van een nieuw jaar vol kansen.

Pas op jezelf en we spreken elkaar volgend jaar.