Waar de meeste mensen voor kerst de laatste werkzaamheden afronden en niet meer iets nieuws doen besloot Google het in de laatste weken van het jaar anders aan te pakken. Vlak voor kerst hebben ze een aantal updates doorgevoerd die zeker het vermelden waard zijn.

Meta-description

Als eerste wijziging heeft Google de lengte van de meta-description aangepast. In plaats van 155 karakters mag je nu 320 karakters kwijt in je omschrijving.

De meta description is het stukje tekst onder de titel die rood omlijnd is. Ondanks dat de meta description niet zichtbaar is op je website, is deze toch belangrijk voor je website. Met dit stukje tekst wil je mensen in de zoekresultaten overtuigen om op jouw resultaat te klikken.

Vul je de meta-omschrijving niet in dan zal Google zelf een stuk van de tekst van de betreffende pagina pakken en die laden, maar zoals je al verwacht, heb je hier in dat geval zelf geen invloed op.

Toch betekend deze wijziging niet dat je direct al je bestaande meta-descriptions moet gaan verlengen. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de belangrijkste informatie in de meta-description binnen de eerste 155 karakters staat. Zoekmachines zoals Bing, Yahoo, Ilse etc. hebben dit namelijk nog niet aangepast en zullen daarom alleen de eerste 155 karakters tonen, net als de mobiele zoekresultaten van Google.

Algoritme

Ook het algoritme van Google heeft een update gehad. Google veranderd jaarlijks meer dan 300 keer het zoekmachine algoritme. Vaak zijn dat kleine dingen die je niet of nauwelijks merkt. In dit geval zijn het meerdere kleine wijzigingen die vooral invloed hebben gehad op doorway-pagina’s.

Negatieve reviews

Het lijkt misschien klein, maar voor sommige bedrijven kan het belangrijk zijn. Reviews van ex-werknemers kunnen tegenwoordig wel verwijderd worden waar dit voorheen niet kon. Voorheen werd dit als een normale klantervaring gezien, en nu niet meer.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied zoekmachine optimalisatie. Wanneer je meer wilt weten over het verbeteren van jouw online aanwezigheid, neem dan gerust een kijkje bij onze tips voor internet marketing of neem contact op om de mogelijkheden door te nemen.