Met enige regelmaat realiseren wij maatwerk oplossingen, niet alleen voor onze eigen relaties maar ook voor creatieve bureaus, één daarvan is NDRK in Nieuwerkerk. In deze blogpost vertel ik je over de maatwerkoplossing die we recent hebben opgeleverd. Als developer is de grootste uitdaging om het niet te technisch te maken, mijn collega Kees zegt vaak: ‘jij schrijft het zoals je het hebt gemaakt, dus zonder kennis snap je daar geen zak van’, daarin heeft hij gelijk dus ik ga mijn best doen.

Je voorraad presenteren vanuit een extern systeem

Vorig jaar heeft Peter van NDRK ons benaderd om gezamenlijk een opdracht uit te voeren voor het bedrijf Techno West Services in Kruiningen. Zij zijn specialist in vorkheftrucks, verreikers, terminaltrekkers en hoogwerkers en waren toe aan een compleet nieuwe website.

Naast de voor ons ‘standaard’ inhoud zoals pagina’s en formulieren was de vraag om het complete aanbod (en voorraad) vanuit een extern systeem te importeren, om dat vervolgens in verschillende talen op de website te laten zien. Dat was het moment waarop mijn oren gespitst raakten!

Techno West Services registreert alle voorraad in het softwarepakket PowerAll van Bever Automatisering. In deze software zit aan hun voorraad bijvoorbeeld ook de geschiedenis van de onderhoudsbeurten en registratie van verhuurmomenten gekoppeld. Om de voorraad beschikbaar te maken op diverse platformen wordt deze vanuit PowerAll geëxporteerd naar Mascus. Mascus omschrijft zichzelf als ‘de wereldwijde marktplaats voor gebruikt zwaar materieel’. Op deze ‘marktplaats’ kun je van alle aangesloten bedrijven in Nederland de voorraad bekijken, op één centrale website.

Tevens bieden zij de mogelijkheid aan om het aanbod via XML uit te lezen. In die XML vind je namelijk een object bijvoorbeeld “Heftruck” en daaronder de specificaties zoals bijvoorbeeld het merk, categorie, hefgewicht met de bijbehorende waarden. Zie een XML als een hele complexe tabel met informatie die je nog moet verwerken en als leek normaliter niet kunt lezen. Dat is dus precies wat wij nodig hadden.

Oplossing

Voor 99% van onze websites zetten wij WordPress in als CMS (Content Management Systeem), zo ook voor deze website. Om alle voorraad up-to-date te houden wordt één keer per dag zowel de nieuwe als gewijzigde voorraad opgehaald uit Mascus (via zo’n XML-bestand). Hierbij worden dan de naam, omschrijving, specificaties en foto’s van het voorraad object opgehaald. Wij zetten deze gegevens dus om zodat het precies in WordPress komt zoals wij dat willen en geven dit vervolgens weer zoals de opdrachtgever dit graag wil zien.

Om de informatie makkelijk deelbaar en printbaar te maken wordt van ieder voorraad object een PDF-bestand gegenereerd. Deze bevat in één A4 de belangrijkste informatie van het voorraad object. De PDF is bij ieder object als download beschikbaar.

Resultaat

Het resultaat van deze samenwerking is een website die dagelijks actueel wordt gehouden met de laatste voorraad én dat zonder menselijke tussenkomst, daar doen we het voor. Benieuwd naar het eindresultaat? Je bekijkt de website op technowestservices.nl/nl/