Wanneer je vanuit Rotterdam naar Zierikzee rijdt heb je ze ongetwijfeld wel eens zien staan, de pizzaovens van Frans en Simon. Een mooi product vind ik zelf en wij zijn ook blij dat we met deze mannen samen mogen werken. Niet alleen omdat het een mooi product is, maar vooral omdat de samenwerking lekker loopt.

Van de verschillende modellen pizzaovens hebben we voldoende foto’s, maar een video was er nog niet. Toen ik Frans voorstelde om een video te maken, om zo de beleving over te brengen was hij direct enthousiast. Dat gaan we doen! De figuranten zouden we zelf wel zijn, “doen we meteen een biertje!”. Dat zowel zij als wij wel van de gezelligheid houden is niet echt een geheim. Hard werken, leven en vooral niet vergeten te genieten!

Na twee gesprekken over hoe we dit aan zouden gaan pakken, waren de 10 figuranten die we initieel bedacht hadden er bijna 200 geworden. Het opnemen van de video was een beetje naar de achtergrond verdwenen. Eigenlijk werd het een klein festival “Pizza&Bier”, lekker plat en laagdrempelig!

We spraken af dat we alles wat we nodig zouden hebben bij relaties zouden halen. Een koelwagen van de Reus Aanhangwagens, wijn van de Kleine Schorre, verse mosselen van Klink Seafood, de overige ingrediënten en bijgerechten haalden we bij Arco Pieper, Bakkerij Ten Hove en Slagerij Timmers. Met hulp van Peter van Verhuurbedrijf de Vlieger maakten we de materialenlijst compleet.

Voor de kinderen regelde Corné twee springkussens, dat bleek één van de beter ideeën voor die dag, want die waren er écht veel. De moeders waren er in ieder geval blij mee.

Om de gasten de beleving zelf te laten ervaren, kon iedereen die dag zelf pizza’s maken. Frans en Debora gaven uitleg en maakten de eerste pizza, wat tevens het startschot was om het zelf te gaan proberen. Waanzinnig om het enthousiasme te zien, sommigen waren gewoon fanatiek te noemen!

Het ging door totdat het zaterdag werd en we hadden ruim 150 bezoekers mogen verwelkomen, niet slecht voor een eerste editie. Zo liep het weer eens “lekker” uit de hand.

Geschreven door: Kees Verspoor