1 Juni. De dag dat ik ben gestart als online marketeer bij Vivars. Een half jaar geleden alweer. Een half jaar vol uitdagingen, zowel privé als op het werk. Maar ook een periode van kansen en ontwikkelingen. Het is natuurlijk maar net hoe je naar uitdagingen kijkt. De grootste uitdaging op het werk zit hem vooral in het schrijven. Tuurlijk, ik kan echt wel een goede tekst schrijven. Maar social media berichten schrijven voor een diversiteit aan klanten is moeilijker dan het lijkt. Je moet kennis van het bedrijf hebben, snel tot de kern komen, het zo pakkend mogelijk maken en dat in een paar zinnen. Dat het niet altijd van een leien dakje gaat, staat vast. Maar ik kom net kijken, ik wil graag leren en stappen zetten. En daar helpen mijn collega’s me heel graag bij!

Elke maand ben ik bezig met het schrijven van berichten voor onze klanten. Als ik weer een planning compleet heb laat ik deze altijd controleren door Kees. Hij geeft mij dan feedback of herschrijft stukken tekst zodat ik het kan vergelijken. En ik zie het verschil echt wel: de tekst loopt lekkerder, spreekt meer aan en er zit genoeg storytelling in. Maar wat ik lastiger vind, is om het vervolgens zelf toe te passen. Nu hebben wij het geluk dat we elke week een aantal uur mogen besteden aan studie. Je kan dus vast wel raden waar deze uren bij mij aan besteed werden.

Aan het zoeken en toepassen van tips. Zoekopdrachten op Google zoals ‘tekst leesbaar maken, tips goede teksten, waar moet een goede tekst aan voldoen’ zijn geregeld ingetypt. Er waren zoekresultaten genoeg, maar de tips kwamen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer:

– Bepaal een doel voor je tekst
– Houd je ideale lezer in gedachten
– Maak gebruik van storytelling
– Schrijf actief
– Voorkom lange zinnen en onnodige woorden
– Schrijf zoals je praat

En hier is ook echt niets aan gelogen, ze worden niet voor niets overal geschreven. Maar soms is het gewoon fijn om iemand te hebben die je hierin begeleid. Dat je een tekst schrijft en je exact verteld wordt hoe je het kan verbeteren. Kees is daarvoor niet de aangewezen persoon, dat heeft vooral iets met geduld te maken, dus hij zocht naar een andere oplossing. Een cursus volgen bij een oude bekende van hem. Dit was grotendeels online, maar geschreven teksten kon ik insturen zodat we ze samen door konden lopen. Precies wat ik nodig had.

Nu ik de cursus heb doorlopen is het niet zo dat ik nu perfect schrijf, maar ik ben er dagelijks mee bezig en heb nu de juiste tools om mijn teksten een stuk beter te maken. En dat is ook zoals het moet zijn. Het gaat niet om perfectie en continu top presteren. Steeds een stap vooruit (willen) zetten en om kunnen gaan met feedback, daar heb je veel meer aan. En met die gedachte maak je het jezelf een stuk leuker.

Dat is mijn eigen gedachte, maar ook een mentaliteit die bij Vivars heerst. Hierdoor hebben we mooi werk kunnen leveren en krijgen we steeds meer nieuwe opdrachten. Dat zorgt er ook voor dat Jasper en ik wel wat extra hulp kunnen gebruiken om opdrachten op tijd te kunnen blijven leveren.

We schrijven berichten voor socials, maar ook voor websites en andere uitingen maken we de content. Is dat helemaal jouw ding? Stuur me dan eens een berichtje via LinkedIn of mail naar symone@vivars.nl en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons team. Zo kunnen we samen de volgende stap maken!