Een verhuisdoos van Kuub Makelaars

Gepubliceerd op 24 april 2018 om 06:58 uur

Kuub Makelaars, gevestigd in Zierikzee en Goes, is dé makelaar met inhoud. Althans, dat is wat Maurice Geense ons verteld over zijn onderneming. Samen met Marjolein Kloet zet hij zich dagelijks in voor de inwoners van Schouwen-Duiveland. Enerzijds om hun woning te verkopen, maar ook met het vinden (en kopen) van hun droomhuis. Begrippen als klantgericht en vertrouwen staan hoog in het vaandel. Kuub is volgens Maurice dan ook een persoonlijke makelaar. Eentje die met je meedenkt, altijd voor je klaar staat en bovendien actuele en relevante kennis heeft: een makelaar met inhoud.

Een persoonlijk geschenk

Hoe kun je die persoonlijke aanpak écht laten zien? Natuurlijk laat je dit zien tijdens je dienstverlening, maar service en vooral aandacht gaan vaak nog een stapje verder. Uit deze gedachte kwam het idee naar voren om personen, die zojuist een nieuwe woning hadden gekocht, te verrassen met een persoonlijk geschenk. We schreven al eerder over persoonlijke aandacht en de kracht hiervan richting je klanten. Natuurlijk, het flesje wijn of de bestelde taart maakt het verschil niet meer, er zijn genoeg makelaars die een dergelijk presentje overhandigen na het sluiten van een koopovereenkomst. Hoe kun je er nu voor zorgen dat deze personen echt iets unieks ontvangen?

Wat kun je altijd goed gebruiken als je net een woning hebt gekocht? Juist, een gloeilamp met een kroonsteentje, een meetlint, misschien zelfs een vuilniszak (afhankelijk van hoe de woning wordt achter gelaten). Zo ontstond het idee voor hét persoonlijke geschenk: een verhuisdoos! Eigenlijk gewoon een doos met alledaagse voorwerpen. Geen unieke producten, simpelweg zaken die altijd handig zijn om bij de hand te hebben als je binnenkort je droomhuis gaat betrekken.

Schaalbaar ontwerp

We zijn direct aan de slag gegaan om een ontwerp te maken voor deze verhuisdoos. De afmetingen waren in eerste instantie niet vastgelegd, aangezien het nog niet duidelijk was welke producten precies in de doos moesten komen. We hebben daarom eerst een schaar, papier en plakband gebruikt om zo de juiste afmetingen te bepalen, zodat we zeker wisten dat alle voorwerpen in de doos zouden passen! Op basis van bestaande verpakkingsvormen is er vervolgens een opzet gemaakt. Met de huidige stijlelementen is er vervolgens een grafiek gemaakt van de verhuisdoos, inclusief een ruimte waar vanuit Kuub een persoonlijke boodschap of mededeling op kan worden geschreven.

Qua materiaal werd vanuit JMC aangeraden om de verpakking in sulfaatkarton of E-golf (golfkarton) te laten produceren. We hebben uiteindelijk voor E-golf gekozen, aangezien dit een meer robuuste uitstraling heeft, wat goed past bij het ‘stevige’ imago van een verhuisdoos. Golfkarton is dan ook een stevig materiaal, terwijl het wel licht van gewicht is.

Het resultaat

Natuurlijk is het altijd spannend als een proef terug komt van de signmaker. Komt het product overeen met hoe het ontwerp is opgezet? Gelukkig bleek de verhuisdoos van Kuub slechts een paar kleine aanpassingen nodig te hebben voordat deze in productie genomen kon worden. Dat is dan ook inmiddels gebeurd en de verhuisdozen worden binnenkort aan de eerste kopers meegegeven!