Als ondernemer werk je wanneer het je uitkomt, of wanneer je er zin in hebt. Als het mooi weer is ga je er lekker op uit en het werk komt morgen weer wel. Klinkt fantastisch toch? En daar blijft het ook bij natuurlijk. Want iedere ondernemer weet dat je keihard aan de bak moet om iets te bereiken.

Of je nu directeur bent bij schoenengigant Omoda en vertelt over de 250.000 schoenen die in je magazijn staan waarmee je menig vrouwenhart sneller laat kloppen, je een eetgelegenheid hebt dat al bijna 40 jaar bestaat en klanten hebt die zich zorgen om je maken zodra je een dagje vrij bent of je krijgt van je klant een 10 na de verkoop van hun woning, het zijn de resultaten van iedere dag keihard werken.

Zomaar wat momentjes die ik van de week heb meegekregen, maar er is er eentje in het bijzonder die ik met je wil delen. Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website voor Klaas-Willem Kik van Kik Ongediertebestrijding. Klaas neemt marketing erg serieus en laat zich over iedere beslissing uitgebreid informeren.

Toen we samen gingen werken hadden wij dan ook niet meteen een klik. Nee, Klaas kon veel beter praten met zijn oude buurman Corné. Maar toen hij in 2017 de vraag voor het nieuwe logo van Kik neer had gelegd moest hij toch echt met mij aan tafel.

Inmiddels is die klik er wel, het werkt. Soms moet je even aan elkaar wennen en nu begrijpen we elkaar en het contact is nu echt leuk. Afgelopen woensdag deelde ik het eerste ontwerp van de website met hem en hij was meteen enthousiast. Zoals altijd ging hij het aan wat bekenden laten zien en hij zou me bellen met de bevindingen.

Dat gebeurde gisteren en hij was nog steeds positief, dit is een mooi begin! Ik heb wel één “maar” zei hij! Ik heb gisteren nog eens wat websites van jullie bezocht en ik heb gezien dat er toch een aantal zijn die hebben geïnvesteerd in een prachtige website, maar deze niet actueel houden. Dat mag bij ons écht niet gebeuren, dat vind ik zonde van het geld en dan staan we stil. Alsof je een nieuwe auto koopt en er niet in gaat rijden.

Klaas slaat de spijker op zijn kop en ik ben blij dat hij er zo over denkt, maar ook dat is ondernemen. Je krijgt niet iedere dag alles gedaan wat je graag gedaan zou zien. Gelukkig kunnen we hem en anderen daar bij helpen. Want het vertrouwen, de band die je opbouwt én de resultaten die we samen boeken, daar krijg ik energie van.

Wat je ook doet, jij hebt het lef om het te doen. Vallen en opstaan, iedere dag. Vandaag is de dag van de ondernemer, een dag om even stil te staan bij die 1,5 miljoen mannen en vrouwen die met hun bedrijf waarde toevoegen aan Nederland of zelfs de wereld. Dat vind ik een vermelding waard!

Ondernemers, bedankt.

Geschreven door:
Kees Verspoor
kees@vivars.nl