Het is je ongetwijfeld weleens opgevallen, het groene slotje in de adresbalk van je internetbrowser wanneer je een website bezoekt. Als je nu naar je adresbalk kijkt zie je dat bekende slotje ook. Maar wat is het? Wat doet het? En nog veel belangrijker: waarom zou elke website een SSL-certificaat moeten hebben?

Het groene slotje en de notitie ‘https’ betekenen dat je een beveiligde website bezoekt. Met beveiligd bedoelen we dat je persoonlijke gegevens niet op straat komen te liggen.

SSL staat namelijk voor Secure Socket Layer en zorgt er simpelweg voor dat er een beveiligde verbinding ontstaat tussen je computer en de server van de website die je bezoekt. Zo kunnen er geen externe partijen bij de gegevens die jij deelt met deze website. Denk bijvoorbeeld aan creditcard- en inloggegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. We zullen even in drie stappen aangeven waarom wij denken dat iedere website een SSL-certificaat zou moeten hebben.

1. Veilig

Wanneer een website voorzien is van een SSL-certificaat is de privacy van bezoekers gewaarborgd. Bovendien kunnen externe partijen geen toegang verkrijgen tot bedrijfsgegevens en eventueel processen tussen de website en gebruikers beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het manipuleren van transacties en andere financiële gegevens.

2. Google ranking

Het doel van Google is om jou de informatie te tonen waar je naar op zoek bent. Wel zo fijn als de website waar je terecht komt beveiligd is en vertrouwelijk omgaat met je persoonlijke gegevens. Daarom beloont Google websites welke voorzien zijn van een SSL-certificering met een hogere ranking dan ‘onbeveiligde’ websites.

3. Vertrouwen

Veel bezoekers van je website zijn nog niet bekend met je onderneming. Het is daarom heel belangrijk om een betrouwbare indruk achter te laten, een SSL-certificaat draagt hieraan bij. Bezoekers weten dat ze hun gegevens veilig kunnen achterlaten en dat deze niet op straat komen te liggen.

Wanneer wij een website opleveren raden we altijd aan een SSL-certificaat aan te schaffen voor het opgeleverde domein. Benieuwd naar de mogelijkheden om een SSL-certificaat af te sluiten voor je eigen website? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle opties te door te nemen!